De Sporringse Pauw

De Sporringse Pauw

Bij de Sporringse Kwis van 2019 zal er geen Sporringse Pauw uitgereikt worden.

De Sporringse Pauw is/was een titel die we jaarlijks uitreikten aan een Spoordonkenaar of groep van Spoordonkenaren die zich positief voor Spoordonk hebben ingezet of Spoordonk positief in het nieuws gebracht hebben. Het gaat dus om iemand of groep waar we in Spoordonk trots op kunnen zijn, zo trots als de pauw die ook op het kerkplein staat.

De Kwis-deelnemers kunnen een aantal mensen aandragen. Enkele weken voor de kwis nomineren de kwismasters hieruit 3 genomineerden. Ieder team dat mee doet aan de kwis, mag 1 stem uitbrengen op de genomineerde Spoordonkse mensen, dus nog een reden meer om mee te doen aan de Sporringese Kwis.

De Sporringse pauw is, met uitzondering van 2011 een kunstwerk van Spoordonkse bodem.

IMG_0431In 2011 ging de titel naar Jeugdzorg Spoordonk vanwege al hun activiteiten die zij organiseren voor de Spoordonkse kinderen.

IMG_1120In 2012 werd de titel gegund aan Jan van Rooi (Jan de Bet) voor zijn vele vrijwilligerswerk bij voetbalvereniging “de Spoordonkse Boys” . Jan ontving een mooi schilderij van de Spoordonkse kunstenares José van Hout-van Agt.

IMG_1872

In 2013 ontvingen Jan en Rina Verouden een mooi beeld van een pauw , gemaakt door Marjan Beekmans. Zij kregen deze onderscheiding door hun jarenlange inzet voor de Kerstbrunch voor Spoordonkse alleenstaanden.

In 2014 is de Sporringse Pauw uitgereikt aan de Ziekenbezoekgroep Spoordonk als waardering voor alle steun die ze verlenen aan alle zieken en mensen die wat extra aandacht nodig hebben. De pauw was dit jaar een mooi schilderij van Merel Dekkers.

In 2015 is de Sporringse Pauw gewonnen door de Sporringse Buurt, een live praatprogramma wat heel wat tongen losmaakt. Op de avonden van de Sporringse Buurt wordt het wel en wee van Spoordonkse mensen wordt besproken. Sporringse Buurt is een programma dat de Spoordonkse mensen dichter bij elkaar brengt en zij hebben dan ook terecht de pauw gewonnen die dit jaar gemaakt was door Cees van Dommelen.

In 2016 mocht Meike Mattheeuwse de Sporringse Pauw in ontvangst nemen namens haar vader Martien. De pauw was dit jaar een mooie bewerkte foto van Sanneke Kortebeek. Martien stond aan de wieg van het Dorpscafé en is sinds de oprichting een zeer gedreven persoon hiervoor geweest. Hij leverde ook een grootste bijdrage aan de schitterende Spoordonkse boeken “Het leven rond den torre” en “75 jaar St. Jozefschool Spoordonk, op school in de Bernadettestraat”.

In 2017 was de Toneelvereniging “Rond d’n Torre” de gelukkige winnaar. De vereniging bestaat inmiddels ruim 30 jaar en is een onderdeel van de gelijknamige buurtvereniging. Ieder jaar brengt ze met veel succes een komisch stuk op de planken. De afgelopen jaren ondersteunen ze ook goede doelen die meestal gerelateerd zijn aan Spoordonk.

Geef een reactie